Maatje minder, Maatje meer

by - augustus 08, 2017


Bestaat het ideale figuur


en wat is dan wel ''het ideale figuur''?


Ik heb even gezocht op internet en kwam op een aflevering van andere tijden. Klik op de link en je kunt het lezen of bekijken als je dat je prettiger vind: https://anderetijden.nl/aflevering/327/Het-ideale-figuur

Dik, dun, groot of klein,  wat maakt het eigenlijk uit?


Het mooie van mensen zit van binnen daar ben ik in mijn leven wel achtergekomen. Het zit niet in de buitenkant, het zit in de binnenkant. De mooiste mensen ben ik in mijn leven al tegengekomen en in allerlei soorten en maten.

Heb ik het ideale figuur? Dat weet ik niet, maar ik heb denk ik een gemiddeld figuur. Nee ik zet geen maat neer want het gaat niet om de maat!

Voor mij telt: blij zijn met jezelf en vooral jezelf accepteren, daar begint het volgens mij mee.
Ik heb in het verleden elk dieet weleens een keer gevolgd, het Brooddieet, Mayo, Atkins, De Citroensapkuur, South Beach, zelfs dingen die je moest slikken, het hielp allemaal best hoor maar helaas maar voor even. Ik raakte flink wat kilo's kwijt.

Maar ja, dan komt de tijd na het dieet en lukt het dan om dat anders leven vol te houden. Nou heel eerlijk zeg ik NEE. Mijn ideale figuur verdween spontaan in de maanden daarna.

Jaren heb ik zo aangetobt, tot ik er achterkwam dat het simpel is, je moet gewoon jezelf accepteren zoals je bent. Toen ik dat deed heb ik me gelijk voorgenomen: ik ga nooit meer te diëten!

En zo merkte ik op een gegeven moment dat ik eigenlijk niet meer snoep zoals ik daarvoor deed, ik ging in een soort automatisme gezonder eten, geen zakjes en pakjes en eureka, mijn lijf veranderde ook mee. Ik zit nu al jaren op hetzelfde gewicht en in dezelfde maat.

In een eerdere post heb je kunnen lezen dat ik een ''zakgeldrekening' heb en dat vind ik heel fijn. Hier kun je de post lezen: http://tanjakiest.nl/zakgeld/ 

Dit bedrag geeft mij de gelegenheid dat te kopen wat ik leuk vind, het is mijn financiële vrijheid. Ik koop daar wol van voor mijn hobby en ik koop daar kleding van of gewoon iets anders.

Ik heb diverse pogingen gedaan om 2e hands kleding te kopen via MP of ben gaan kijken bij de kringloop maar helaas mij lukt het niet om daar iets te vinden wat ik leuk vind. Heb ik dan zo'n speciale smaak, denk je misschien, nee hoor ik zoek comfortabel kleding, niet te strak en niet te wijd. Waar ik me lekker in voel!

In een eerdere post heb ik jullie al verteld dat ik graag online shop. Lees die posten hier --> http://tanjakiest.nl/webwinkelen-is-dat-nu-wel-of-niet-leuk-en-duurder-of-goedkoper/  en hier --> http://tanjakiest.nl/webwinkelen-is-dat-nu-wel-of-niet-leuk-en-duurder-of-goedkoper-deel-2/

Dus in deze tijd hou ik heel graag de uitverkoop in de gaten en ben een fan van de Wehkamp. Meerdere merken, makkelijk zoeken, gratis thuisbezorgd, en als het niet goed is komen ze het ook weer ophalen.

Nu ben ik aan het begin van de zomer gaan meelezen bij Wondervol https://wondervol.nl/ en bij haar in haar posten kwam regelmatigs MS mode voorbij. Nu ken ik MS mode nog van vroeger toen het nog  MantelSpecialist heette. Mijn moeder kocht er weleens wat en ik herinnerde me vooral een oubollige zaak. Maar Hermina liet een paar keer kleding zien waarvan ik dacht: O dat is leuk!

Nu heb ik wel een gemiddelde maat maar helaas wel een trommelbuikje zoals zij het noemt http://www.lidathiry.nl/trommelbuikje-camoufleren/  Ze heeft een leuke site met heel veel tips die leuk zijn om te lezen.

Dus ben ik eens gaan kijken bij de Wehkamp en dan specifiek gezocht op MS mode. Zij beginnen bij maat 42 en en ik hoopte dat zij kleding maken die gericht is op het comfortabel zitten. Niet zo strak om mijn middel en maar vooral iets waarin ik me op mijn gemak voel. Ik heb al diverse merken en diverse maten geprobeerd maar helaas het was te kort, te strak, gewoon niet lekker.

Dus voor de eerste keer heb ik een paar dingen in de uitverkoop gekocht (ik blijf zuinig) en ik kan je zeggen dat ik ben geslaagd. Ging regelmatig de besteldoos weer terug omdat het niet goed was, dit was de eerste keer dat ik alles heb gehouden.

Wat is het verschil of wat denk ik wat mij opvalt: zij richten zich op het maatje meer en dat betekent dat hun kleding anders wordt gemaakt. Bij andere kledingmerken is XL toch altijd wel het stiefkindje in de collectie. En MS begint met 42 en daar zit denk ik het geheim in. Ze maken wat comfortabelere kleding waarin je je op je gemak voelt.

En in het kader van sparen en besparen: dat is deze keer ook gewoon weer gebeurd omdat alles wat ik heb gekocht 49% afgeprijsd was.

You May Also Like

4 reacties

 1. He Tanja, wat leuk dat je mijn blog leest! En wat leuk dat je een paar leuke items bij MS Mode hebt gevonden! Ik ga je volgen! Hermina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè Hermina, wat leuk dat je een reactie bij mij achterlaat en me gaat volgen. Ik ben heel blij met jouw blog en zie daar zoveel leuke dingen voorbij komen. Ja ik heb zeker een paar leuke dingen gevonden bij MS Mode.
  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig, deze post over maten. Ik heb toevallig bij de kringloop een boek gevonden waarin een compilatie van Libelle artikelen van de jaren 1934 t/m 1974 zijn opgenomen. In een daarvan stond een verhaaltje over een dame die het zo jammer vond dat de patronen in de Libelle niet zo voor haar geschikt waren, omdat zij een "moeilijke " maat had, maat 38!! Dat vond ik grappig, want ik heb zelf nl vaak het idee dat dat juist als ideale maat gezien wordt tegenwoordig (of misschien zelf nog wel een maatje minder, maatje 36).
  Ben nog niet zo ver als jij, wil chronisch een maatje minder (eigenlijk 2), maar doe het nu langzaam, geen dieet, maar als levenswijze en hopelijk steeds een beetje minder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jacqueline, ik heb bewust geen maat en gewicht neergezet in mijn post. Omdat ik vind dat je geen labeltje aan iemand kan hangen. Want wat voor de een 'ideaal' is, is voor de ander niet goed. Ik geloof niet meer in diëten, gewoon omdat ik denk dat iedereen heel goed weet hoe of wat het komt. Als je je bewust bent van wat je doet dan komt het goed, langzaam misschien maar er gebeurt wel iets.

  gr.Tanja

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.