Zomerreces

by - juli 11, 2017

Zomerreces of zomervakantie


het maakt niet uit hoe je het noemt, het gaat om wat jij wilt!


Bij mij op kantoor noemen ze deze periode altijd ''zomerreces''. Dit heeft te maken met het politieke tintje dat mijn werk heeft maar inmiddels vind ik het heel gewoon klinken.

Ik vind het zelf de heerlijkste tijd van het jaar, rustig op kantoor omdat iedereen uitzwermt in deze periode, vrij of op vakantie. Een tijd voor opruimen, wegwerken van de administratie. Zelf neem ik ook altijd drie weken vrij in het reces. Vrij zijn in de zomer vinden wij een heerlijke tijd, je eigen tijd indelen, doen wat je wilt en niet omdat iets moet.

De meeste gestelde vraag in de week voor het reces is: ga jij nog OP vakantie?

Mijn antwoord is dan altijd: nee, wij houden een thuisvakantie! Ik zeg je eerlijk dat de meeste collega's nog steeds reageren met: O........ en dan weten ze even niets te zeggen. Ze geven mij het gevoel dat ze medelijden met me hebben. Ik probeer ze dan maar te helpen door te zeggen dat wij het heerlijk vinden om thuis te blijven en dat wij niet op vakantie hoeven om het vakantiegevoel te hebben. Eigenlijk vind ik het altijd raar om het uit te moeten leggen waarom wij niet OP vakantie gaan.

Wat betekent vakantie? Ik heb het eens opgezocht: Vakantie is afgeleid van vacatio (Latijns werkwoord vacare) dat staat voor vrij zijn van verplichtingen. Het is een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan.

Ik denk dat dit de omschrijving is die heel goed bij ons past: vrij zijn van verplichtingen, in ons geval ons werk!

Niets moet en daarom houden wij dit jaar weer een heerlijk thuisvakantie!


Hier schreef ik al mijn tips voor een geweldige thuisvakantie --> http://tanjakiest.nl/11-tips-geweldige-vakantie-eigen-huis/

Mijn vakantie begint al over een weekje en ik ben al begonnen met het zoeken naar leuke dingen die we kunnen doen als we willen.

Ik heb een flink aantal bollen wol ingeslagen om te gaan haken. Dus als het een beetje slecht weer is vermaak ik me prima. Meneer TK heeft ook hobby's, dus die vermaakt zich ook prima als het een beetje minder weer is.

We komen graag en best veel in Delft. Ik werk er en woon er om de hoek. Ook al ben ik geboren in Den Haag, ik ga liever naar Delft. Het is kleiner en knusser, alles is dicht bij elkaar en allemaal op loopafstand. Leuke terraspleinen zoals de Beestenmarkt, leuke, kleine winkels in het oude centrum, het wandelen over de grachten met overal iets te zien.

Delft is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het museum Prinsenhof bijvoorbeeld: vanaf het station loop je er zo naar toe. Je loopt het prachtige Agathaplein op, een soort van binnenplein en dan ben je al bij het museum Prinsenhof. Als je een dagje Delft wil gaan doen kijk eens op hun site. Ze hebben leuke activiteiten in de zomer, ook voor kinderen  --> http://prinsenhof-delft.nl/agenda/36-activiteiten-uitgelicht/378-zomervakantie-2017  Sommige activiteiten zijn gratis.

We hebben het geluk om vlak bij de duinen en het strand te wonen maar we fietsen ook graag naar het Delftse Hout en stoppen bij KNUS voor een biertje met bitterballen-->http://www.knus.nl/knusse-terras/

Soms plannen we een fietstocht iets verder weg maar heel vaak gaan we niet gepland. We zien dan wel waar we terechtkomen. Stukje fietsen, ergens koffiedrinken of ergens een broodje of salade eten. Of we fietsen 's avonds naar zee en als iedereen van een dagje strand naar huis gaat. Eten wij aan zee en zien de zon in de zee zakken.

Verder kwam ik op deze site die ik ook erg leuk vind http://www.pluktuinen.nl/ je kunt hier op plaats of postcode zoeken naar een pluktuin bij jou in de buurt. Ik heb er al eentje in de buurt gevonden en wij fietsen hier zeker een keertje heen.

Doen wat je wilt of niets doen dat is voor mij vakantie dus wens ik of je nu op vakantie gaat of een thuisvakantie houdt een mooie zomer met veel genieten maar vooral doen wat jij wilt!

You May Also Like

6 reacties

 1. Heerlijk toch.....lekker genieten en doen waar je zin in hebt daar gaat het om....liefs van mij geniet van een heerlijke zomer ....x Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is nog altijd de norm om OP vakantie te gaan. Mij maakt het niet uit wat mensen doen. Ik kan beide partijen heel goed begrijpen. Er waren jaren bij dat ik dolgraag er op uit wilde, maar er waren ook jaren bij dat het me allemaal teveel gedoe was (en zonde van het geld). Vliegen vond ik eerder niet zo'n probleem, maar ik heb inmiddels al 8 jaar niet gevlogen; het is me gewoon allemaal teveel gedoe en inspanning voor wat het me oplevert. Maar ook dát gevoel kan weer veranderen.
  Wat ik vooral merk is dat als je thuis veel bezigheden hebt, als je familie en vrienden hebt om naartoe te gaan, dat de behoefte om een andere omgeving op te zoeken afneemt. Dan vind je alles wat je nodig hebt dichtbij huis.
  Bedankt voor de tip van de pluktuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Graag gedaan, ik vind het zelf ook een leuke tip de pluktuin. Mijn of eigenlijk onze behoefte om op vakantie te gaan is verdwenen toen we tevreden waren met ons leven. Het huis waarin we wonen speelt daar zeker ook een grote rol in.

  Bedankt voor je reactie en ik wens je een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens jou ook een mooie zomer Ria, bedankt voor je reactie.

  Lieve groet,
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn zomerreces Tanja :-)
  Wij hebben ook vakantie maar zijn ook gewoon thuis. Heerlijk hoor..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb je reactie helemaal over het hoofd gezien,sorry. Ik wens jou ook een fijne en mooie zomervakantie.
  Gr. Tanja

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.