Wacht even met kopen en zoek eerst!

by - juli 18, 2017

Wacht even met kopen en


ZOEK altijd uit of het ergens anders goedkoper is!


Zie je iets dat je graag wilt hebben, hou je dan even in en geef niet toe aan je impuls!


Zoek altijd uit of het product dat je wilt hebben ergens anders goedkoper is.

Als je zoals meer mensen langer bezig bent met besparen weet je eigenlijk niet goed meer wat je nu precies anders doet dan vroeger. Het is een gewoonte geworden dat is iets wat ik goed besef. Ik krijg regelmatig om me heen of per mail vragen. Die vragen zorgen er voor dat ik alert blijf met wat ik doe en vooral hoe ik het doe. Maar vooral het besef dat wat voor mij gewoon is voor een ander (nog) niet gewoon is.

Ik begrijp heel goed dat wat voor mij werkt voor een ander misschien helemaal niet werkt. Daarom vind ik het belangrijk om wat ik heb geleerd en nog steeds in de praktijk breng te vertellen tegen anderen.

Ik merk om mij heen dat anderen als ze iets zien en ze het graag willen hebben, dat ze het meestal gelijk kopen en niet nadenken of het misschien ergens anders goedkoper is.

Ik kijk goed wat ik koop en waar ik het koop en ik zoek ook altijd uit of het ergens anders goedkoper is.

Ik geef je twee totaal verschillende voorbeelden want het een gaat over schoenen en de andere over baking- soda.

Ik koop weinig kleding tweedehands, Op de een of andere manier kan ik niet slagen of is er weinig in mijn maat, misschien wel omdat dat de gemiddelde maat is in heel Nederland. Schoenen koop ik ook nooit tweedehands, ik vind het gewoon geen fijn idee dat iemand anders die schoenen heeft aangehad. Dus nee, ik geef eerlijk toe, ik ben geen consuminderaar in kleding en schoenen.

Ik heb altijd twee paar schoenen in de zomer, een paar gympen en een paar zomersandalen. Thuis loop ik op slippers, die zitten lekker en dat vind ik prima. Ik koop niet elk jaar nieuwe schoenen maar draag ze wel een paar jaar. Mijn zomersandalen waren na 3 jaar op en het was tijd voor een paar nieuwe.

Ik was in het winkelcentrum en liep daar de schoenenwinkel binnen op zoek naar een paar makkelijk en vooral comfortabele zomersandalen.

Ik zag een paar leuke schoenen staan van een merk dat ik eerlijk niet kende. Pikolino is het merk. Maar de schoenen waren precies wat ik zocht en zaterdag gelijk heerlijk. Maar ja de prijs dat was toch even een dingetje.........109.95 euro.

Ik wilde ze wel graag hebben dus maar eens even via internet zoeken of ze ergens anders goedkoper waren.

Via het zoeken, dankjewel internet en google! vond ik ze bij (KLIK) www.to-be-dressed.nl stukken goedkoper. Zelfs met de verzendkosten van 3,95 euro waren ze nog goedkoper.

Ik gebruik erg graag baking soda van Arm & Hammer. Ook dit bestel ik altijd via internet maar niet nadat ik toch even heb gekeken waar het deze keer goedkoper is.

Op de site van baking soda.nl kost een pakje 1,59 als je er meer bestelt wordt het wel goedkoper. Als je 24 pakjes bestelt kost het je 33.39 euro maar het wordt pas gratis verzonden bij een bedrag van 75 euro. Dus ik vond het wel de moeite waard om even te zoeken.

Ik vond dezelfde baking soda bij Drogisterij.net (KLIK) www.drogisterij.net

Zo zie je maar dat het altijd de moeite waard is om even na te denken of je iets wilt maar zeker even verder moet zoeken voordat je het koopt.

Mijn besparing is met deze twee voorbeelden 29, 87 euro.

Lees hier mijn eerdere posten over gewoontes en je bewust zijn van de dingen die je doet!

(KLIK) gewoontes waren zo gewoon geworden

(KLIK) Dit is het geheim waarom het wel lukt

(KLIK) Laat jij je verleiden?

You May Also Like

2 reacties

  1. Het is vaak ook een ontdekken dat je iets helemaal niet nodig hebt ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie dat ik nog helemaal niet had gereageerd op je reactie. Bedankt daarvoor en je hebt helemaal gelijk, soms kom je er achter dat je het eigenlijk helemaal niet nodig hebt maar het gewoon een impuls was.
    Groetjes
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.