Budget tuinieren en een rondje tuin

by - juni 04, 2017


Kun je ook budget tuinieren


vroeg ik me gisteren af? Of eigenlijk met een

bepaald budget je tuin onderhouden?


Gisteren hebben we wat zomergoed gekocht voor de plantenbakken die wij hebben staan. In veel bakken hebben we vaste planten maar we kopen eigenlijk elk jaar wel wat zomergoed.

In het verleden gingen we dan naar het tuincentrum om de hoek, dat was wel zo makkelijk toch? Maar ja bij de kassa dachten we vaak....zo dat is weer een flink bedrag.....we moeten toch eens verder gaan kijken want dat moet toch wel goedkoper kunnen.

We zijn het jaar daarop naar de Praxis gegaan, in het krantje stond dat ze zomergoed in de aanbieding hadden. Ik zeg je eerlijk dat toen we er waren alles wat in de folder stond er niet meer was. We hebben wat er stond meegenomen en betaald. Dat was al stukken goedkoper dan bij het tuincentrum.

De ervaring heeft ons geleerd dat het niet de beste kwaliteit want al gauw was het uitgebloeid. Dat was jammer maar wel een les die we hebben geleerd.

Vorig jaar ben ik gaan zoeken naar een tuinder in de buurt en die was dichterbij dan we dachten. Het is er niet groot, een klus om te parkeren als het druk is en het aanbod ook niet zo verschrikkelijk groot als in het tuincentrum maar ze hadden wat we zochten. Dat scheelde de helft van wat we bij het tuincentrum kwijt waren en was ook nog stukken goedkoper dan bij de Praxis.

Het was van goede kwaliteit, heeft super lang gestaan en bleef ook gewoon bloeien.

Dus de keuze om hier weer naar toe te gaan was niet zo moeilijk. We zijn weer geslaagd en hebben alle bakken weer gevuld met zomergoed.

We waren totaal voor de 80 planten en twee zakken aarden 55 euro kwijt. Dat was onder het budget wat we in ons hoofd hadden.

Lopen jullie een rondje mee in mijn tuin


het is meer een binnenplaats waar het heerlijk en vrij zitten is.


Als je de tuin/keukendeur uitgaat zie je dit links, alle kastjes, bakken en open haard zijn zelfgemaakt. Het enige wat we hebben gekocht zijn de twee stoeltjes die achter de open haard staan. Die waren wel afgeprijsd :-)...... ja we blijven op de centjes letten.


Achter in de tuin staan drie leilinden, die zijn nog van de vorige bewoners en het enige wat we hebben gehouden.

Het bankje rechts op de foto is ook zelfgemaakt.


Hier zie je de drie leilinden, de tafels op de voorgrond is ook zelfgemaakt, achteraan de tafel zie je de palletstoel die gemaakt is van een oude pallet. Je kunt hem ook de bewonderen in de post http://tanjakiest.nl/upcycle-of-recycle-i-love-it/

de stoelen rechts op de foto komen van Marktplaats en heb ik zelf vergrijsd.

Op de foto bij de leilinden en de foto hieronder zie de hekjes.

Die komen van een oud ledikant dat we ergens voor 20 euro kochten en de onderdelen hebben gebruikt als decoratie in de tuin

 

dit is het bedje zoals we het kochten


Rechts is de schuur, die we een paar jaar geleden hebben geverfd en daarop hebben we heel groot heb woord Binnen op gezet.

eerst alle letters uitgeprint op A4 en met knippen en plakken op de schuur gezet, de letters geverfd in een lichtere kleur.

Waarom het woordje Binnen?

De gedachte erachter is door de poort kom je binnen, dus buiten is ook binnen.


Vorig jaar heeft Mr TK aan de voorkant van ons huis en dat van de buren, plantenbakken en twee banken gemaakt.

Niet dat we er zitten maar het is wel een mooi gezicht en een geheel.

Alle bakken zijn weer gevuld en we kunnen weer genieten van onze planten.

Het is echt de moeite waard om een te kijken of er in jouw buurt ook een tuinder zit die zomergoed verkoopt

en niet gelijk naar het tuincentrum te rennen.

Het scheelt zoveel in je portemonnee


alle foto's in deze post zijn mijn eigen foto's 

You May Also Like

6 reacties

 1. Wat leuk die bakken met bankje ertussen....ziet er allemaal goed uit hoor.....liefs van mij x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kan veel voordeliger hoor. Minder tegels en meer grond en dan struiken en vaste planten erin ! Struiken blijven en vaste planten komen ieder jaar terug. Je hoeft veel minder water te geven omdat de grond zo veel minder snel uitdroogt. Bovendien heb je bij regen minder overlast omdat het water gewoon in de grond weg kan lopen. In het eerste jaar zal het even een investering zijn maar daarna ben je klaar als je je direct goed verdiept in de omstandigheden in je tuin en welke planten daarin passen. En dan vooral alles lekker laten uitzaaien en laten staan. Planten die zich uitzaaien voelen zich goed in je tuin en zullen ook elk jaar terugkomen. Je tuin wordt per jaar mooier en vooral groener. Kortom, veel meer een tuin! En het scheelt bakken met geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Marjorie, ik begrijp je reactie niet helemaal maar ga er vanuit dat je het positief bedoelt. Een tuin zoals jij voorstelt daar heb ik niet het budget voor. Verder is een tuin voor altijd een kwestie van smaak en dit is de onze! De tuin is opnieuw bestraat met de stenen van de vorige bewoners, dus hergebruikt. Verder is goed rekening gehouden met de afwatering dus last of zelfs overlast van regen hebben wij nooit. Als je mijn post hebt gelezen dan weet je dat het ging om eens in je omgeving te kijken waar je goedkoper je zomergoed of planten kunt halen voor je bakken. Want dat scheelt ook bakken met geld'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ria, dank je wel voor je leuke reactie. Wij zijn er heel blij mee en het ziet er ook nog eens heel leuk uit!

  groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, het is zeker positief bedoeld. Maar ik denk dat een tuin met meer vast groen voordeliger is dan een tuin waar ieder jaar opnieuw zomergoed voor wordt gekocht. In ieder geval heb ik die ervaring. Ik heb een behoorlijk groene tuin maar heb al in jaren geen geld meer uitgegeven in het tuincentrum. Vooral een kwestie van de planten goed kiezen en dan lekker hun eigen gang laten gaan. Veel mensen zijn daar bang voor. Ik wilde de optie alleen even aangeven. Verder ziet je tuin er prima uit hoor. Alleen persoonlijk houd ik niet van veel tegels en is het voor mij dus meer een binnenplaats dan wat ik versta onder een tuin. Maar dat is niet belangrijk, wat jij mooi vindt daar draait het om in dit geval. Maar misschien moet je toch eens de optie van meer vaste planten overwegen ivm de kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marjorie, leuk dat je weer reageert, ik begrijp heel goed wat je bedoelt, toen wij hier kwamen wonen met drie katten, hadden we niet veel geld om de tuin om hele tuin om te gooien. Verder merkten we in de eerste paar weken dat onze katten de tuin gingen gebruiken als kattenbak. Omdat ze alleen op de binnenplaats komen waren we daar niet zo blij mee. De steentjes waren een bewuste keuze. Als ik opnieuw zou beginnen dan wist ik het wel. Een grote groene tuin met veel bloemen en een aparte kattenren!
  Bedankt voor je reactie
  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.