Valencia, hoe was het?

by - april 29, 2017


We zijn terug van een week in Valencia


een leuke oude stad met hele vriendelijke mensen,


Misschien heb je mij gevolgd via instagram dan heb je al wat foto's gezien. Ik zet onderaan de post een paar sfeer foto's mocht je niet hebben meegekeken op instagram.

We hadden een appartement gehuurd in de wijk El Carmen, dit is een echte oude wijk. Je vindt hier veel street art.

(foto komt van http://www.valenciavoorbeginners.info/)

Het was een mooi en groot appartement, helaas geen spectaculair uitzicht en een piepklein balkon. En dan bedoel ik echt piepklein want er kon geen stoel op staan. Maar gelukkig had het wel verwarming want die hebben we een paar keer aangehad. We hebben drie dagen echt mooi weer gehad maar wel altijd ging onze jas mee als we op stap gingen. De stad is een wirwar van straatjes waar wij regelmatig zijn verdwaald maar gelukkig via google maps konden we de weg naar het appartement altijd weer vinden.

We waren verbaasd over de grote aantallen terrassen, klein en groot, waar ook altijd de Spanjaarden zelf zaten voor koffie of om iets te eten. Voor ons gevoel was er om elke 25 meter een terras of een eetgelegenheid. Soms vier tafels met stoelen maar wel altijd kon je buiten zitten en iets eten of drinken. We zijn ook in Valencia naar een paar supermarkten geweest omdat het altijd wel leuk is om te zien wat de Spanjaarden eten en vooral wat het kost. Wij begrijpen waarom zij zelf buiten de deur eten want de prijzen van de supermarkt en het terras is ongeveer gelijk.

Overal kon je tapas eten en natuurlijk ook paella, het traditionele Spaanse gerecht.

De eerste dag zijn we via de hop on-hop off bus als echte toeristen Valencia gaan verkennen. Dit is de beste manier om Valencia te zien en zo uit te kiezen waar je heen wilt. We hebben een dag fietsen gehuurd en De Jardines de Turia (de tuinen van de Turia) afgefietst die zo'n 9 kilometer lang is en eindigt bij het strand van Valencia. De Jardines de Turia was een rivierbedding van de Turia rivier. In 1957 overstroomde de rivier, de regering besloot de rivier om te leiden en de ruimte voor iets anders te gebruiken. Er is toen besloten om er één park van te maken.

Het strand van Valencia is enorm groot en heeft een boulevard waar je kunt wandelen en natuurlijk ook weer allerlei eetgelegenheden.

We hebben ontzettend veel gelopen en gezien maar vooral ook genoten vooral toen we een ontzettend leuk terras per ongeluk hadden ontdekt in een van de zijstraatjes: daar wat het goed zitten onder een boom, een rustige plek in een best drukke stad. Af en toe kwam er een straatmuzikant spelen. Maar het was een terras met heerlijk en vooral eerlijk eten.En als mijn eigen budgetcoach moet ik natuurlijk ook neerzetten hoe het met de financiële kant is gegaan. Ik was blij dat we hadden gespaard voor deze reis. Alles meegerekend, de huur van het appartement, de vliegtickets en het regelmatig ergens iets eten en drinken heeft het best veel gekost maar het is ons gelukt om binnen ons budget te blijven.

Is het het geld waard geweest? Ja dat was het, we hebben het best naar ons zin gehad. Maar heel eerlijk zeiden wij gisteravond toen we thuis waren dat wij ook wel heel erg of misschien wel nog meer kunnen genieten van een thuisvakantie.

Is het gezegde oost west thuis best van toepassing op ons? Volmondig zeg ik JA.

En deze foto vind ik zelf gewoon leuk: we zaten op een terras waar die dag een enorm reclamebord stond voor een automerk. Ik zeg ach lief zet je stoel er eens voor dan maak ik een foto van ons geweldige uitzicht 😉

You May Also Like

7 reacties

 1. Heerlijk dat hebben jullie mooi effe gedaan...welkom thuis ....en wat fijn dat het zo geslaagd was.....liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genoten hebben jullie. Fijn!
  Haha leuk je man voor de plaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, gelukkig je bent er nog :-) ik dacht even dat je verdwenen was. Ik kon je blog niet meer vinden, klopt dat?
  Bedankt voor je reactie en ja het was heel leuk.
  groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel Ria, het was zeker leuk en ook zeker aan te raden om er even tussenuit te zijn.

  groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas klopt dat Tanja, mijn man heeft zich bedacht en wilde dat ik de blog zou stoppen en verwijderen. Erg jammer, ik vond het fijn om te schrijven en de reacties die ik kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer want ik vond het heel goed wat je deed! Maar soms moet je een keuze maken en samen is het allerbelangrijkste. Ik vind het wel fijn en leuk dat je blijft meelezen. Als je je verhaal kwijt wilt of je hebt een vraag; je mag me altijd mailen hoor. Groetjes Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank Tanja, dat is heel fijn dat ik je mag mailen.
  Dat doe ik vanuit een ander e-mailadres mocht ik je mailen.
  Samen eens zijn is vele malen belangrijker dan de blog, daar ben ik het ook mee eens .

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.