Zakgeld

by - maart 19, 2017


en daar ben ik heel blij mee: mijn eigen zakgeld rekening


Alles wat ik op mijn blog schrijf is persoonlijk en gaat over de manier waarop ik het aanpak. Dit is de manier die voor mij werkt.  En mocht je je afvragen wat heeft foto te maken met het onderwerp. Als je verder leest kom je daar wel achter.


Zakgeldrekening en spaarrekening


Hier kun je lezen hoe ik ben begonnen (hoe ben ik begonnen met het inrichten van mijn administratie (deel 2)

Wij hebben niet hetzelfde salaris maar hebben een eerlijke verdeling gemaakt naar de inkomsten en de uitgaven.  Rond de 25e van de maand wordt het bedrag van onze eigen rekening doorgestort naar onze en/of rekening. Er blijft op onze eigen rekening altijd een bedrag staan. Dat is ons zakgeld!

Kijk en dat vind ik helemaal geweldig, mijn zakgeld voor een hele maand.  Waarom is dat zo belangrijk voor mij? Geleerd door het verleden en het geeft mij het gevoel van vrijheid. Ik mag het verbrassen of koop iets waar ik blij van word zonder dat een andere rekening wordt aangesproken.

Nu is het niet zo’n verschrikkelijk groot bedrag maar een leuk bedrag om iets mee te doen.

Wat doe ik dan met dit bedrag?

Ik betaal van deze rekening: de spullen voor mijn hobby, de kapper, koop er iets van kleding van, make-up en zelfs het luchtje waar ik blij van word. En niet allemaal tegelijk in een maand hoor want dan moet ik sparen!

Ik merkte dat mijn denkpatroon anders is geworden en dat ik niet zomaar iets koop. Ik blijf in alles wat ik koop, de regel hanteren van Iets er in, is iets eruit!

Er is een ding waar ik deze regel niet bij kan hanteren en dat is de kapper! Maar voor alle andere dingen geldt dit wel. Ik koop kleding alleen als het nodig is, ik er goed over na heb gedacht en weet wat ik ga wegdoen.

Het luchtje waar ik blij van wordt dat koop ik eenmaal per jaar, ja ook daar ben ik heel zuinig mee. Ieder jaar krijg ik van mijn werkgever met Kerst een Pluimen Pluim en die kan je dan inwisselen voor een cadeaubon bij bijvoorbeeld ICI Paris of Bol.com.

Afgelopen jaar heb ik deze ingewisseld bij ICI Paris en had ik het geluk dat mijn favoriete luchtje ook nog eens in de aanbieding was. Ik heb er zelf 15 euro bij moeten leggen maar ben nu weer voor een jaar voorzien.

Terugkomend op mijn zakgeldrekening. Omdat ik anders om ga met mijn geld bleef aan het eind van de maand ook hier steeds iets over. Geheel tegen mijn principe van weer een potje erbij heb ik toch een spaarrekening geopend en zet daar elke maand 10% op. Op deze spaarrekening spaar ik voor iets dat ik graag wil of iets dat ik graag aan iemand wil geven.

Voor deze rekening had ik pas het afgelopen halfjaar een spaardoel: een paar dagen Valencia! En het is gelukt wij gaan in april een paar dagen naar Valencia!

Het hebben van de zakgeldrekening is leuk, geeft je vrijheid en zorgt er voor dat je ineens iets spontaans kan doen.

Het zakgeld voor Valencia komt uit het muntenpotje: een potje waar elke week de losse muntjes in worden gedaan. We sparen hierin van zomervakantie tot zomervakantie soms gebruiken we dit voor een weekendje weg of zoals dit keer Valencia.

Als je begint met sparen en besparen en het gaat goed, geef jezelf dan af en toe een cadeautje in de vorm van een klein bedrag per maand dat je dan mag besteden aan iets wat jij leuk vindt. You May Also Like

2 reacties

  1. Wat leuk zeg.....en grappig zakgeld krijgen....ik ben niet zo'n opmaker....als ik wat nodig heb koop ik het gewoon....en we sparen wel ...gewoon voor de extra's enzo......liefs fijne week Ria x ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ria, misschien had ik het anders moeten noemen maar het gaat meer om het idee, voorbeeld. Als je moet besparen heb je vaak het idee dat je niets meer voor jezelf hebt en dan is dit leuk om te hebben.

    Groetjes
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.