Vraag op vrijdag: heb je huisdieren?

by - maart 10, 2017


Ja hoor ik heb huisdieren, Ik heb 3 katten


Ik wil je iets meer over hun vertellen en ook over de kosten.


Ik heb 3 katten, alle drie zijn ze van hetzelfde ras, de Britse Korthaar. Wij hebben dit ras gekozen omdat wij eerst vierhoog op een flat woonden en een kat zochten met een rustig karakter. Want vierhoog kunnen ze echt niet naar buiten. Toen eenmaal de eerste in huis was, zijn we verliefd geworden op dit ras en zo kwamen er twee bij.

De eerste die bij ons kwam wonen is Joris, hij is geboren in 2005 en is als kitten bij ons gekomen, zijn kleur is blauw met oranje ogen.

Joris is de grootste draak in huis maar ook daardoor weer zo aantrekkelijk en lief.De tweede in huis is een meisje, Bonnie, ze is geboren in 2003 en is in 2005 bij ons komen wonen. Haar kleur is witzilver, ze heeft witte haren met aan het eind een klein grijs puntje. Haar ogen zijn groen. Bonnie is heel lief maar gaat graag haar eigen gangetje in huis. Je kan merken dat ze de eerste twee jaar niet bij ons heeft gewoond, het heeft veel geduld gekost voordat ze dichtbij kwam.De derde is Sam, hij is in 2007 bij ons gekomen, ook als kitten. Sam heeft de kleur fawn en heeft licht oranje ogen. Sam is eigenwijs en soms heel erg aanhankelijk , hij is ook de kat die tegen je praat en heel weinig miauwt.

Mijn katten hebben een Instagram account, dit heb ik gedaan omdat ik meer wilde leren over hoe Instagram werkt.  Als je het leuk vindt kun je ze volgen via deze link: three cats on a corner . Heb je al Instagram dan vind je ze onder threecatsonacorner.

Mijn katten waren in aanschaf niet echt budget proof, het is best een duur ras. Maar dat is ook een keuze die wij hebben gemaakt.

En dan de kosten van mijn katten:

Ik gebruik 2 pakken kattengrit per week. Dat valt met 3 katten best wel mee. Ik gebruik die van de Lidl. Ik kwam er achter dat er 1 euro verschil is tussen een pak kattengrit bij de Jumbo of bij de Lidl en ze zijn precies hetzelfde.

Mijn katten zijn wel verwend of gewend en lustten maar twee soorten brokjes Purina ONE en Perfect Fit. Ik heb vele andere merken geprobeerd maar of ze aten het niet of ze twee van de drie spuugden het uit. Dat experiment heb ik maar losgelaten.

Ik hou via de site Voordeelmuis  en Supermarkt aanbiedingen in de gaten waar hun brokjes het goedkoopste zijn, bij een winkel in de buurt. Deze week was dat bij de Plus en kost de Purina One  3,49 euro . Ik haal dan een paar zakken meer dan normaal want ik weet dat het voer regelmatig weer ergens in de aanbieding is.

Mijn katten komen alleen in onze tuin en kunnen daar niet uit. Ze komen nooit in aanraking met andere katten dat betekent dat ze geen vlooien hebben dus al die spullen heb ik niet nodig. Ik ga een keer per twee jaar naar de dierenarts voor een check-up en eventuele vaccinatie.

Ik had vroeger wel een dierenverzekering maar tegenwoordig heb ik dat bedrag meegenomen in mijn financiële buffer. Als je een huisdier hebt wil je toch dat deze geholpen wordt als hij of zij ziek is. De kosten kunnen goed oplopen, en dan is het misschien wel fijn om een verzekering voor ze te hebben. Weet je dat je niet opeens een groot bedrag op tafel kan leggen als er iets gebeurd, kijk dan eens op deze site, je kunt verschillende verzekeringen vergelijken. Je kunt ook aangeven wat je precies wilt verzekeren Vergelijken dierenverzekeringen

You May Also Like

6 reacties

 1. Wat een schatjes.....ja bijna weer twee honden....geen verzekering...mag gelukkig zeggen dat ik niet vaak bij de dierenarts kom buiten de jaarlijkse enting.....liefs fijn weekend Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn je katten toch prachtig Tanja .Wij gebruiken 1 zak Catsan per week voor Mikki en dat is de enige soort die ze accepteert anders doet ze haar hoopje naast de bak ! Ook met eten is ze erg verwent en ze wil het liefst ook de Perfect Fit brokjes .Een mevrouw bij de supermarkt gaf mij het advies om eens de brokjes van Jumbo te proberen ,de brokjes met kalkoen voor de gesteriliseerde kat en ja die lust ze nu ook graag .Maar ik let idd wel op de aanbieding van Perfect Fit .Voor Mik hebben we wel een verzekering want de kosten kunnen erg hoog zijn voor de dierenarts .
  Fijn weekend ,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och, wat een schatjes.
  Wij hebben ook een Brits Korthaar (zonder stamboom) en een lievere kat moet nog gevonden worden!
  In aanschaf zeker niet verstandig, maar er zijn ook mensen die een waterbed kopen of een aquarium. Dan heb ik liever een kat :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anita,

  Leuk dat je ook een Britje hebt, het zijn inderdaad lieverds, wij zijn met alledrie ook heel erg blij.

  groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Elisabeth, dus jouw Mikki is ook wel een beetje verwend net zoals die van ons. Maar ik heb het graag voor ze over, ze betekenen heel veel voor ons. Verstandig hoor dat je een verzekering hebt genomen, je wilt toch dat als er iets met Mikki is dat ze geholpen wordt.

  Fijn weekend
  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ria,

  Nog even wachten en geduld hebben, het is wel een schatje je nieuwe puppie. Heb je al een naam voor haar?

  Fijn weekend
  Lieve groet
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.