Hoe hou ik mijn administratie bij?

by - maart 01, 2017


Regelmaat

Door het met een vaste regelmaat te ordenen. Het kost echt niet zoveel moeite om het bij te houden alleen moet je het wel doen! Ik doe het altijd op zaterdag, dat is mijn vaste dag in de week. Dan ga ik er echt even voor zitten en pak de kassabonnen, mijn afschriften, rekeningen enz. die ik de afgelopen week verzameld heb. Spreek met jezelf een vaste dag in de week af. Als je het een paar keer hebt gedaan, dan wordt het een gewoonte en ben je redelijk snel klaar.
Automatisch betalen of betaling klaarzetten

Rekeningen moeten altijd voor een bepaalde datum betaald worden.  Als je dit online doet kun je de betaling alvast klaarzetten met de betaaldatum erbij. Zo betaal je altijd op tijd. Vaste rekeningen kun je automatisch laten afschrijven, dan heb je er geen omkijken naar. Zo zorg je ervoor dat je rekening automatisch en op tijd betaald worden.

Controleer altijd je afschrijvingen. Klopt het wat er is afgeschreven?

Bij mijn bank zit een zoekfunctie, ik kan dan altijd mijn afschrijving vergelijken met een eerdere afschrijving of betaling.

Controleer ook altijd je inkomsten

Controleer ook altijd je inkomsten. Klopt het bedrag dat de webwinkel heeft teruggestort van je teruggestuurde pakje. Ik had laatst 6 euro te weinig teruggestort gekregen van iets dat ik had teruggestuurd. Ik heb ze gelijk een mail gestuurd en het bedrag inmiddels ontvangen. Het is heel makkelijk om te denken ach wat is nu 6 euro? Laat maar zitten, daar heb ik geen zin in, teveel moeite. Nee zo moet je niet denken, gewoon doen, sparen kan beginnen met 5 euro, weet je nog.

Belangrijke mails en/of brieven bewaren

Op sommige dingen die binnenkomen per post of per mail moet je reageren. Bewaar altijd je reactie of je dit nu per mail doet of via een brief.

Denk goed na over wat je wil bewaren of wat je wilt weggooien. Mijn belangrijke papieren zoals van de hypotheek, pensioengegevens, verzekeringspolissen zijn (helaas nog) op papier en die bewaar ik in een ordner achter het tabblad.

Ik heb in een van mijn ordners ook een tabblad Belasting: daar bewaar ik de papieren die ik nodig heb voor het invullen van mijn belastingformulier. Als ik mijn belastingformulier moet invullen hoef ik niet te zoeken.


Heb je nog vragen of heb je tips voor mij laat het me weten
Volgende keer vertel ik je hoe ik volhoud om te sparen


You May Also Like

2 reacties

 1. Via Meer geld minder stress kwam ik op je blog terecht. Het ziet er heel gedegen uit, ik kom graag nog een keer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Anita, dank je wel voor het compliment en leuk dat je een reactie plaatst.

  Ik heb even op je blog gekeken en zeker je post Spaardoelen en ander gegoochel met geld was heel herkenbaar.

  Volgende keer vertel ik iets over hoe ik het sparen volhoud. Ik denk dat ik voor mezelf een manier heb gevonden en dat dat steeds beter gaat.


  groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.