Heel veel koffie, weg met de Nespresso

by - februari 20, 2017


Wij drinken heel graag en veel koffie.  Jaren geleden waren we overgegaan van het gewone koffiezetapparaat naar de Senseo, voor het gemak, zeiden we. Heel eerlijk gezegd hebben wij nooit aan die smaak kunnen wennen. De halve wereld heeft een Senseo staan en roept er over maar misschien is het gewoon niet onze smaak. Daar hou ik het maar op.

Na een paar keer een kop koffie uit een Nespresso apparaat te hebben gedronken waren wij erg enthousiast over de echte smaak van koffie en zo kochten wij een Nespresso apparaat.
Natuurlijk hadden we ons eerst verdiept wat het nu ging kosten. Zo duur was het toch niet? In ons geval was het maar 42 cent per kopje. Zoveel koffie drinken wij toch niet en we willen toch graag een lekkere, smaakvolle kop koffie dat was onze redenering. Dan maar wat minder koffie maar wel een smaakvol kopje koffie.

Gewoontes verander je slecht of eigenlijk helemaal niet. Op een gegeven moment ging het ons opvallen dat wij toch wel weer meer koffie gingen drinken. We deden regelmatig een bestelling en dat het ook wel hard ging omdat we nog maar een kopje koffie namen. Het was wel lekker makkelijk maken en het smaakte ook goed.

We hebben een heleboel andere soorten en cupjes geprobeerd, allemaal goedkoper maar voor ons was de echte Nespresso toch het beste qua smaak.

In mijn zoektocht naar waar kunnen we op besparen was de koffie toch wel een puntje want het het kostte ons elke maand best veel geld. Wij bestelden iets meer dan 100 euro per maand aan koffie. Bewust om te besparen was dit misschien wel iets teveel van het goede. Het maakte het besluit om de Nespresso in de kast te zetten ineens erg makkelijk.

We hebben ons verdiept in allerlei apparaten en ook vele soorten koffie geproefd. Wij hebben een koffiemachine van De Longhi gekocht waar zowel bonen als gemalen koffie in kan. Je kan de machine helemaal afstellen naar je smaak en je wensen voor jou kopje koffie. Het was even wennen aan de smaak maar net zoals met zoveel dingen is het een kwestie van wennen. Nu willen we nu niets anders meer.

(we hebben de nespresso nog een keer geprobeerd en hoe lekker we die vroeger ook vonden, nu smaakte deze helemaal niet meer)

Nu denk je een koffiemachine die is toch ook duur? In aanschaf wel maar wij hebben de machine in ongeveer 5 maanden terugverdiend.

We hebben diverse bonen uitgeprobeerd maar we vinden die van de Lidl het lekkerste. Ze kosten 6.99 euro per pak en wij doen er ongeveer 1,5 week mee.

Dus deze besparing leverde ons 100 euro per maand op en dat is mooi meegenomen. Ik geloof dat als je thuis goed om je heen kijkt er altijd wel iets is waar je op kunt besparen.You May Also Like

4 reacties

 1. Heel verstandig ...wij hebben een Italiaans expressoaparaat waar illy pads in kunnen ook duur ...maar wel lekker....en gebruiken dit al bijna 24 jaar ....dus denk er maar niet over na....hihihihihi...liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een keuze Ria, waar iedereen vrij in isπŸ˜‰ Gewoon lekker blijven doen en genieten.
  Bedankt voor je reactie, fijne avond

  Lieve groet
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze koffiemachine liep de laatste tijd steeds vast dus we hebben in oktober het Dolce Gusto apparaat van de camping meegenomen. Maar jeetje zeg, ook die cupjes zijn duur! Gisteren had ik het er met m'n man over dat we binnenkort toch maar weer gaan kijken voor een koffiemachine, dat blijft voor ons uiteindelijk ook het voordeligste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He Pien, leuk dat je langskomt en reageert. Zo zie je maar hoe je soms uit gemak iets doet en het gemak ook weer betaald wordt. Ik was best verbaasd over hoeveel geld er in de cups gingen zitten en met wat een gemak wij bestelden.

  Lieve groet,
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.