Zonnepanelen

by - oktober 21, 2017


Vandaag ga ik jullie vertellen over onze zonnepanelen, niet zo'n verschrikkelijk spannend verhaal. Maar het is wel iets wat vooral Mr Tanja Kiest al langer wilde. Ik zag het niet zo zitten gewoon heel eerlijk omdat ik het een verschrikkelijk grote uitgave vond en ik wist dat het dus een enorme hap uit onze spaarrekening zou zijn.

Maar toen de spaarrente bij de bank weer naar beneden ging besefte ik me dat de zonnepanelen misschien wel meer konden opleveren dan de rente.

Dus zijn we er eens goed ingedoken en kwamen uit bij een kleiner bedrijf bij ons in de regio. We hebben een afspraak gemaakt en een offerte laten opmaken voor 12 panelen op ons dak.

De zonnepanelen hebben ons 5100 euro gekost en als het goed verdienen we ze in 5 - 7 jaar terug.
In een dag worden de panelen en de omvormer geplaatst. Verder krijgen we de BTW terug, in het bedrag van 5100 euro zitten ook de kosten van het administratiekantoor die dit voor ons regelt.
Je schrijf je in als bedrijf bij de KvK, zo krijg je de btw terug. Zij zorgen ervoor dat de belastingaangifte wordt gedaan en ook zorgen ze ervoor dat wij worden uitgeschreven als bedrijf binnen een jaar.

De leuke en nieuwe hobby is de app die ik nu op mijn telefoon heb. Hierop kan ik zien hoeveel de zonnepanelen opleveren. Nu na drie weken is dit: 34,13 euro. Kijk en dit is dus al veel meer dan de rente op mijn grootste spaarrekening.

Dus elke dag dat de zon schijnt verdienen wij gewoon geld, hoe leuk is dat!Follow my blog with Bloglovin

You May Also Like

1 reacties

  1. Wij hebben sinds kort ook zonnepanelen. Dat was inderdaad een flinke hap geld. Ik heb wel even getwijfeld of ik niet liever door zou sparen om voor een grotere buffer te zorgen, maar mijn prioriteit ligt nog vooral bij het omlaag brengen van de maandlasten. Daardoor gaat sparen namelijk makkelijker heb ik gemerkt.
    Die app is leuk hè. Mijn man kijkt daar ook regelmatig op. Soms appt hij mij - als hij 100 km verderop zit ofzo - met de vraag 'is het bij jullie bewolkt?' Hahaha

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.