Ik ga op vakantie en neem mee?

by - april 20, 2017het liefst zo weinig mogelijk. Nu wij een paar dagen weggaan moest ik weer even denken aan mijn eigen tips voor weinig bagage. Ik zet ze in deze post even op een rijtje.

Hieronder vind je mijn 10 tips


Ik neem zo min mogelijk mee. Ik vind al dat gesjouw met koffers en tassen niet fijn.

Vroeger was dat anders, ik herinner me een vakantie waarbij ik een eigen koffer vol met kleding, schoenen enz. meenam.  Toen ik terugkwam was twee derde niet gedragen en kon zo terug in de kast. Tja toen vond ik het belangrijk om elke dag iets anders aan te trekken.

Tegenwoordig ben ik daar makkelijker in geworden. Het moet lekker zitten en als ik tijdens de vakantie dezelfde korte broek of spijkerbroek draag maakt het mij niet uit.

Wij nemen mee een grote reistas met stang en op wieltjes en een rugzak als handbagage.

Mijn 10 tips zijn:  1. Een lichte reistas op wieltjes met stang. Jaren geleden heb ik een Kiplingreistas met slot en wielen gekocht en dat was toen best duur. De tas is nu 13 jaar oud en ziet er nog steeds mooi uit en is heel fijn om mee te nemen.

  2. Check voor je weggaat nog even de weersvoorspelling van je vakantieplaats. Dan weet je ook wat voor kleren je mee moet nemen.

  3. Neem kleren mee die je bij elkaar passen qua kleuren. Pas het nog even zodat je zeker weet dat het lekker zit.

  4. Rol je kleren op dan past er meer in je tas.

  5. Leg alles wat je wilt meenemen even op je bed. Je hebt zo een goed overzicht wat je wilt meenemen Zo kan je gemakkelijk zien of er dingen missen, of dat je juist teveel hebt gepakt. Je kunt ook van tevoren een lijstje maken maar houd je daar dan wel aan.

  6. Neem niet teveel schoenen mee, die nemen altijd een enorme ruimte in. Je kunt de zwaarste schoenen aan doen dat scheelt gewicht in je tas. Stop je sokken en je ondergoed in je schoenen.

  7. Neem miniflesjes shampoo of doucheschuim mee. Mocht je iets vergeten zijn, geen probleem in de meeste landen kun je dit ook kopen.

  8. Overweeg of je iets uit kunt wassen tijdens je vakantie, je ondergoed of een shirtje. Dat scheelt weer in meenemen. Ik neem altijd een stuk handzeep mee om iets mee uit te wassen.

  9. Neem speciale reishanddoeken mee of een hamam handdoek als je die hebt. Die zijn makkelijk op te rollen en drogen supersnel.

  10. Vergeet niet je opladers van je telefoon of je tablet mee te nemen.

Wij vertrekken vrijdag naar Valencia, ik wil via Instagram een fotodagboek gaan maken van onze vakantie in Valencia. Vind je het leuk om me te volgen dit is mijn Instagramaccount https://www.instagram.com/tanjakiest/ Heb je al een instagramaccount zoek me dan even op via Tanjakiest

You May Also Like

0 reacties

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.