11 tips voor een geweldige vakantie in je eigen huis

by - april 17, 2017


Als ik het uitzicht had zoals op de foto ging ik nooit meer op vakantie, dat weet ik heel zeker

Maar hoe graag wij ook thuis blijven


we gaan dit voorjaar 'op vakantie'


Voor het eerst sinds jaren gaan wij in april een paar dagen naar Spanje. We hebben gespaard voor een paar dagen weg. We gaan een stedentrip naar Valencia maken van een paar dagen.

Al jaren kiezen we bewust voor een thuisblijfvakantie. Dus net zoals de afgelopen jaren zal onze zomervakantie gewoon weer een thuisblijfvakantie zijn. En echt dat kan óók hartstikke leuk zijn!

Waarom zou je een thuisblijfvakantie houden?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

Er is gewoon geen geld voor, niet iedereen heeft het geld om een vakantie te kunnen betalen. Misschien wil je niet geen of niet meer schulden maken voor een vakantie.

En misschien wil je gewoon geld besparen. Sommige mensen hebben wél geld om op vakantie te gaan, maar beslissen om tóch thuis te blijven, om het geld dat ze hiermee uitsparen ergens anders in te steken. Bijvoorbeeld een nieuwe keuken, het aflossen van de hypotheek.

Sommige mensen reizen liever niet. Ze blijven thuis, omdat ze niet met de auto of het vliegtuig weg willen.

Om de drukte uit de weg te gaan. Iedereen is op vakantie en daarom is het lekker rustig in je omgeving. Om tot rust te komen hoef je dus helemaal niet ver weg te gaan!

11 tips voor een geweldige thuisblijfvakantie

Om een fijne vakantie in eigen huis te hebben, geef ik je de volgende tips:

 1. Zorg dat alle huishoudelijke klusjes zoveel mogelijk zijn gedaan voordat je vakantie begint.

 2. Zorg dat je tuin of je balkon opgeruimd is, zodra het mooi weer is kun je dan buiten zitten en genieten zonder dat je je stoort aan de rommel.

 3. Heb je hobby's? ik haak en lees graag. Ik zorg dat ik van te voren wol in huis heb en een paar boeken. Net zoals bij een ‘echte vakantie’ wil ik graag doen wat ik leuk vind. In de zon zitten en lezen of haken.

 4. Je bent geen tijd kwijt aan reizen dus je vakantie begint gelijk.

 5. Kijk van te voren op internet of er in de omgeving iets te doen is, er zijn in de zomer meestal allerlei festivals, of een markt waar je misschien wel naar toe wil.

 6. Hou je van fietsen? Download een fietsroute app dan kun je een leuke route uitzetten en ook zelf het aantal kilometers van je fietstocht bepalen.

 7. Zet je pc uit en berg je tablet op en zet je werktelefoon uit en je privé telefoon op stil. De mensen die je moeten kunnen bereiken zet je onder je favorieten dus als er echt iets is kunnen ze je altijd bereiken.

 8. Check een keer per dag je mail en je telefoon of je voicemail. De verleiding is groot als je thuis bent om meer je mail te checken.

 9. Zorg dat je alle boodschappen in huis hebt. Haal iets extra's in huis. Je heb tenslotte vakantie en dus het mag best ietsje luxer zijn. Koop iets lekkers voor op brood, of een flesje wijn bij het eten.

 10. Vertel niet op je werk dat je een thuisvakantie gaat houden anders gaan ze bellen als ze iets niet kunnen oplossen. Ik zeg altijd dat ik ga kijken voor een last minute. Na de vakantie zeg ik dat ik niets leuks kon vinden en daarom thuis ben gebleven.

 11. Ik heb geen kleine kinderen maar ik weet zeker dat een thuisblijfvakantie ook voor kinderen leuk is.  Verzin van tevoren een aantal dingen die je met ze kan doen. Bouw een tent met ze op je balkon of in je tuin. Hou een watergevecht met ze. Ga met ze picknicken.

Ik denk dat je een geweldige vakantie kunt hebben als je thuisblijft en de dingen van tevoren goed regelt. Je hebt geen vakantiestress en zonder een hoop geld kwijt te zijn maak je er een mooie vakantie van.

You May Also Like

4 reacties

 1. Heerlijk..wij hebben heel vaak vakantie thuis gewoon domweg omdat hemmes naar de veiling moet blijven gaan..daardoor kunnen we alleen een paar daagjes weg hotelletje heerlijk.....ik vind thuis ook heerlijk...en ja we hebben een mooi uitzicht....op het water met bootjes....dat maakt het een stuk leuker toch ?..nou ben benieuwd hoe Spanje bevalt.....veel plezier ....liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is wel slim, alles van te voren goed in orde en geregeld te hebben. Dat zal ik ook op tijd gaan doen. Dank voor de tip.

  Fijne dagen in Spanje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Graag gedaan en dank je wel voor je reactie.

  groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ria, het is ook fijn om vakantie te houden in je eigen huis. Fijn dat jij zo'n mooi uitzicht hebt en ik begrijp dat met een eigen zaak het altijd moeilijk is om echt weg te gaan.
  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.