Maakt geld je gelukkig?

by - maart 14, 2017

Maakt geld je gelukkig?


De uitdrukking is eigenlijk dat geld je niet gelukkig maakt 

Is dat ook zo? Ik kwam de vraag ergens op internet tegen. Maakt het geld op de spaarrekening mij gelukkig? Ik denk niet het geld zelf maar wel het gevoel dat het er staat. Dat geeft rust en een gevoel van vrijheid. Dat maakt mij gelukkig maar meer nog tevreden. Tevreden? Ja, dat het is gelukt om anders om te gaan met geld. Maar vooral ook dat we anders zijn gaan denken en tevreden zijn met minder. We weten wat we wel hebben en kijken niet naar wat we niet hebben.

Om financieel onafhankelijk te worden zijn we te laat begonnen, we gaan al redelijk richting ons pensioen. Het gelukkig zijn met minder heeft er wel voor gezorgd dat ik nu de keuze maar vooral de vrijheid heb om minder te gaan werken.

De andere vraag is dan maakt geld(gebrek) je ongelukkig?


Ik denk dat als je je rekeningen niet gelijk kunt betalen, je schuld(en) oplopen, je de eindjes aan elkaar moet knopen, je in een neerwaartse spiraal komt en je je steeds ongelukkiger gaat voelen.

Dus eigenlijk is het zo dat geld niet perse een garantie is voor geluk maar geen geld wel een garantie is voor ongelukkig zijn?

Het CBS heeft een geluksmeter die je kunt invullen. Mijn score was 8.3 ik denk dat ik daar wel gelukkig mee ben.

Ben je nieuwsgierig hoe gelukkig jij bent, je kunt hem hier vinden en invullen GeluksmeterIk kijk graag naar het programma van Floortje Dessing; naar het einde van de wereld.

Als wij 30 jaar geleden hadden gedacht zoals we nu denken waren we al weggeweest. Ik vond vooral deze aflevering heel mooi Floortje reist naar een piepklein eilandje in de Stille Oceaan: Nomuka. De vrouw van het stel, vertelt hoe zij, als ze een keer in de stad is, voelt dat ze gehersenspoeld wordt. Als ze er net is geeft ze niets om de winkels en de dingen die ze verkopen maar na een paar dagen gaat ze mee in het gevoel van: O leuk, dat wil ik kopen en dat ook.

Ik wens je veel geluk maar wees tevreden, want daar begint het volgens mij het geluk.

En hoe tevreden of gelukkig ben jij?You May Also Like

2 reacties

 1. Nee, geld maakt niet gelukkig, maar gebrek aan geld geeft zorgen en het houdt je de hele dag bezig.
  Dat maakte mij ongelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Anita, geloof me dat ik heel goed begrijp wat je bedoelt. Ooit in een ander leven zat ik in die situatie en lukte het me niet meer om er bovenop te komen. Je reactie heeft me wel aan het denken gezet.
  Je mag me altijd mailen hoor als je je verhaal kwijt wilt.

  Lieve groet,
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.