Dit is het geheim waarom het wel lukt

by - maart 12, 2017

Dit is het geheim waarom het wel lukt:


ik wil jullie het geheim vertellen waarom het mij lukt vanaf het moment dat ik begon met sparen en besparen. Ik  heb met een enorme ''honger'' gezocht naar informatie over het hoe ik het best kon aanpakken maar ook hoe ik het kon volhouden.

Het allerbelangrijkste wat ik geleerd heb in de afgelopen twee jaar is:

Je wordt wat je denkt, dat is het geheim


Je dacht natuurlijk dat ik iets heel spannends ging vertellen of dat ik ging vertellen als je dit doet dan lukt het jou ook. Maar het geheim is eigenlijk niet zo'n geheim als je erover nadenkt.  Je moet alleen anders gaan denken en je zult zien dat als je er mee bezig bent, je heel langzaam wordt wat je denkt. Ik besef heel goed dat niet iedereen hetzelfde is en ik dezelfde situatie zit maar ik geloof dat je het kan als je het wilt.

Belangrijk  voor mijzelf was dat ik een stap tegelijk deed en niet begon met tien dingen tegelijk.

Lees mijn stukje maar over het gesprek met mijn collega: Wil je mij eens vertellen hoe ik moet beginnen met sparen en besparen

Ik ben begonnen met te kijken waar ons geld bleef, dat lees je hier Hoe werd ik mijn eigen budgetcoachHet begint met je gedachten, je keuzes en het ook werkelijk doen. 

Natuurlijk klinkt het allemaal makkelijk als je in een situatie zit die voor jouw gevoel uitzichtloos is, je denkt ik moet wat gaan doen maar waar begin ik. En daar begint het : het geloof dat jij het ook kunt net zoals ik en al die anderen die het doen. Iedereen op zijn eigen manier, allemaal net iets anders maar wel allemaal bewust bezig zijn.

Mijn advies is het advies zoals ik ben begonnen: klein en dichtbij huis. En je zult zien dat je heel langzaam anders gaat denken en handelen maar wel zo dat het een natuurlijke gewoonte gaat worden.Ik geef je een paar van mijn eigen voorbeelden van hoe dingen mij gingen opvallen thuis en daarachter mijn oplossing:

  1. waarom heb ik zoveel flesjes parfum staan? Ik gebruik er eigenlijk altijd maar eentje, dat is toch raar? (ik heb ze opgemaakt en gebruik er nu nog maar eentje)

  2. En waarom moet ik altijd als ik in het winkelcentrum iets kopen? Is dat omdat ik vind dat ik het verdien maar heb ik het eigenlijk wel nodig? (toen ik besefte dat ik dacht dat kopen mij gelukkiger maakte ben ik daar mee gestopt, ik ben niet ongelukkiger geworden maar heb een gewoonte afgeleerd en geld uitgespaard)

  3. Waarom gaan wij regelmatig buitenhuis eten? Kunnen we niet gewoon gezellig thuis eten en dan iets luxer? (lief kan superlekker koken, hij kookt nu in het weekend wat uitgebreider en met een flesje wijn erbij zijn we stukken goedkoper uit)

  4. Waarom deed ik altijd al mijn boodschappen bij Albert Heijn, was dat een gewoonte geworden omdat ik dat altijd deed? (ik maak nu een lijstje en kijk waar dat wat wij willen hebben goedkoper is, we besparen hiermee elke week zo rond de 30 euro)

  5. en waarom kocht ik de tandpasta, shampoo enz ook bij Albert Heijn, ook een gewoonte geworden of gewoon lekker makkelijk?  (ook voor deze dingen kijk ik waar ze in de aanbieding zijn en koop ze daar)Met het zoeken naar informatie kwam ik op You Tube het filmpje tegen van The Strangest Secret van Earl Nightengale . Het is een oud verhaal uit 1956 maar ik denk dat het nog steeds van toepassing is. Je kunt hier zijn verhaal horen You tube the strangest secret  maar mocht je liever willen lezen dan kun je dat hier: The strangest Secret pdf

Het begint bij jezelf en de overtuiging dat het je lukt en dan denk ik dat het waar is wat hij zegt: Je wordt wat je denkt! You May Also Like

0 reacties

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.