Brood, daar zit wat in?

by - maart 11, 2017


Ik ga je niet vertellen wat er in brood zit


maar ik wil het hebben over verleidingen en je bewust zijn van je (koop)gedrag


Ook mij overkomt het ook nog regelmatig dat ik iets koop en daarna pas mijn les leer.

Ik had in mijn portemonnee alweer een tijdje een bakkerscadeaukaart. Gekregen van iemand die deze had gewonnen bij de postcodeloterij.

De waarde van de kaart is 7,50 euro. Ik moest deze wel bij een bakker besteden die meedoet met actie. Ik had het al eerder opgezocht en de kaart in mijn portemonnee gedaan voor het geval ik er een keer in de buurt was.

Vrijdagmiddag was ik vrij en in de buurt, dus ik dacht laat ik nu die kaart maar eens inwisselen want anders vergeet ik hem en kan ik hem weggooien omdat hij verlopen is. En 7,50 euro in de prullenbak gooien dat is toch niet zoals ik denk en bezig ben.

Je moet wel het volle bedrag besteden want je krijgt niets terug. Dus kocht ik twee broden, een half krentenbrood met spijs en omdat ik toen nog niet aan de 7,50 euro zat nog een croissantje, want ik had toch wel trek. Het totaalbedrag was 8,40 euro. De kaart is 7,50 waard dus ik moest 0,90 cent bijbetalen.

En natuurlijk dacht ik dat is weer een besparing deze week, dus mooi meegenomen.

Maar is dat nu echt zo? Of hou ik gewoon mezelf voor de gek?


De kassabon nam ik mee om te zien wat het nu echt had gekost. Natuurlijk is de gedachte achter de cadeaukaart dat ik bij deze bakker elke week mijn brood ga kopen.

Bij de bakker kostte het volkoren brood 2,70 euro en dat vind ik best veel geld. Normaal koop ik mijn brood bij de Lidl, ook volkoren maar die kost mij 1,19 euro.

Dus eigenlijk had ik bij de Lidl vier broden kunnen kopen voor die prijs en eigenlijk ook nog 2 voor deze week en 2 voor volgende week.

Het halve krentenbrood met spijs kost 2,55 euro, helaas kon ik die niet vergelijken bij de Lidl want ze hadden alleen maar zonder spijs en die kost 1,39 euro.

O en het croissantje kost 1,65 en bij de Lidl 0.39 euro

Conclusie:

  1. wij zijn tevreden met het brood dat wij bij de Lidl halen en blijven dat gewoon lekker doen.

  2. ik ben duurder uit als ik elke week bij die bakker mijn twee broden haal.

Eigenlijk gaat het er om dat je je bewust bent van wat je doet en je niet laat verleiden door reclames, aanbiedingen, kortingsbonnen, nieuwsbrieven want voor je het weet koop je vaak meer dan je nodig hebt.

Ik geef je nog een heel herkenbaar voorbeeld: je loopt in de supermarkt en ziet dat de salades voor op je brood in de aanbieding zijn. Je denkt die neem ik mee en eentje extra omdat ik die dan eigenlijk voor niets heb. Dan sta je bij de kassa met je mandje en blijkt dat niet alle salades in de aanbieding zijn en dat jij nu net die salades hebt gekocht die NIET in de aanbieding zijn, wat doe je?

Leg je ze terug of koop je ze toch maar nu je bij de kassa staat? Denk je de volgende keer overkomt mij dat niet meer of denk je ach een keertje moet kunnen? 

You May Also Like

1 reacties

  1. Ik leg hem terug...en zal de volgende keer ng beter opletten...ik kijk ook altijd mijn bon na....hihihihi..erg hè...fijne week liefs Ria x

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.