Online winkelen, wel of niet leuk en duurder of goedkoper? Deel 1

by - februari 12, 2017


Ik vind webwinkelen niet duurder


ik ben goedkoper uit met webwinkelen


ik koop namelijk alleen wat ik nodig heb en niet meer.

In mijn zoektocht naar minder las ik op internet over een basisgarderobe bij haar minimale garderobe: moedersminimalisme

Ik heb toen een besluit genomen. Eerst ben ik mijn kledingkast gaan opruimen. Ik heb kritisch gekeken naar mijn kleding. Er hingen verschillende maten in mijn kast. Sommige dingen uit de tijd dat ik een paar kilo minder of meer woog. Ik bewaarde ze voor het geval dat. Er hingen broeken die ik al een jaar niet meer aan had gehad. Hemdjes en shirtjes waar ik een aantal best veel aanhad maar andere die niet lekker zaten maar ik toch bewaarde voor? Schoenen en laarzen die eigenlijk helemaal niet lekker zaten. Ik noemde ze verjaardagsschoenen/laarzen,.....ik deed ze alleen aan als ik wist dat ik maar een klein eindje hoefde te lopen of met de auto ging en ergens de hele avond kon zitten.

Huppatee weg met al die zooi.............overtollige ballast. En wat een lucht gaf het in mijn kast en in mijn hoofd.Ik ben er ook achter gekomen dat ik winkelen helemaal niet leuk vond en dat ik ook eigenlijk altijd met te veel thuiskwam. In de winkel werd ik toch altijd weer verleid tot net iets anders dan waarvoor ik eigenlijk ging. Ik vond het passen vervelend, net te kleine paskamers met spiegels waar ik echt ongelukkig van werd als ik er in keek. Ik nam het dan maar mee om het thuis te passen. Thuis aangekomen bleek het net te klein, te groot, te strak of het zat gewoon niet lekker. Het is ook weleens gebeurd dat ik thuiskwam in mijn kast keek en het eerder ook al had gekocht. Hoe bizar en wat een geldverspilling is dat dan toch.

waaruit bestaat een basisgarderobe

Ik ben mijn eigen basisgarderobe gaan samenstellen van de dingen die ik had en heb een paar dingen erbij gekocht. Zo heb ik nu dingen die bij elkaar passen en ik hoef niet meer na te denken over wat moet ik nu weer aan naar mijn werk? En bij mijn werkt het niet om 's avonds dingen klaar te leggen voor de volgende ochtend. Ik heb zo vaak gehad dat ik de volgende ochtend dacht....... getsie daar heb ik vandaag helemaal geen zin in. Ik moest dan weer iets anders uitzoeken.

Het geeft mij zo'n rust en als ik van iets hou is het wel rust. Volgende keer meer over hoe ik nu winkel.

Ken je de site Polyvore? je kunt er een garderobe samenstellen in je eigen favoriete kleuren.  Polyvore

You May Also Like

1 reacties

  1. […] eerdere post heb ik jullie al verteld dat ik graag online shop. Lees die posten hier –> http://tanjakiest.nl/webwinkelen-is-dat-nu-wel-of-niet-leuk-en-duurder-of-goedkoper/  en hier –> […]

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.