Hoe ik op zoek ging naar een andere supermarkt

by - februari 26, 2017

In mijn zoektocht naar anders omgaan met geld,


was de omschakeling naar een andere supermarkt een besparing voor ons.


Ik ben wel zo eerlijk om te zeggen dat wij het wel fijn vinden om bijna al onze boodschappen bij een supermarkt te doen.

Wij deden onze wekelijkse boodschappen altijd bij Jumbo  Hoezo Jumbo vraag je je misschien af? Was dit een gewoonte geworden?

Hier kan ik volmondig ja op zeggen. Gewoon omdat we daar altijd al kwamen, het er prettig parkeren is, ruime winkel noem maar een reden op. We hadden dus ook in het boodschappen doen een gewoonte hadden opgebouwd.

Het ging opvallen dat we regelmatig meer moesten betalen dan we hadden verwacht. Meer keuze in het assortiment brengt ook de verleiding met zich mee om extra boodschappen in je kar te doen. Dat we toch weer meer hadden meegenomen viel eigenlijk alleen bij het afrekenen op.

Ik kwam er ook achter dat wij eigenlijk altijd wel dezelfde boodschappen doen. Behalve de groenten en het fruit wisselen wij niet zo gek veel. We eten en weten wat we lekker vinden dus dat is makkelijk. Met een homekok in huis eten we altijd weer anders dus dat is mooi meegenomen.

Wij namen het besluit om onze boodschappen voortaan bij de Lidl te gaan doen. Het was best wel even wennen in het begin maar ja dat heb je als moet breken met je gewoonte. Ze hebben bijna alles wat wij nodig hebben en we besparen hier gemiddeld zo'n 20 tot 30 euro per week mee.

Onze besparing komt ook omdat we beter opletten wat we kopen.  Wij zijn goedkoper uit omdat we (bijna) alles gebruiken van de Lidl zelf. En we komen niet meer in de verleiding om allerlei dingen in ons karretje te leggen.

Bijna alles schrijf ik hierboven maar helaas is het niet gelukt om onze katten aan het eten van de Lidl te krijgen. Ik heb het een paar keer geprobeerd maar ze eten het gewoon niet. Helaas maar niets aan te doen. Ze zijn al te lang gewend of verwend met ander voer.

Ik hou via de  site Voordeelmuis in de gaten wanneer hun voeding in de aanbieding is en koop dan wat zakken meer.

Verder heb ik geen NEE/NEE sticker op mijn brievenbus dus op zondag valt het hele pakket folders bij mij op de deurmat. Je kunt deze ook via de app van Spotta, of via de website zoeken Spotta

Ik vind het fijn om bewust even te bladeren in de folders van de supermarkten bij mij in de buurt en zo te zien welke dingen die wij gebruiken de komende week in de aanbieding komen.

Want al doen wij al bijna al onze boodschappen bij de Lidl toch hou ik de folders van de twee andere supermarkten Albert Heijn en Jumbo die in het zelfde winkelcentrum zitten ook nog steeds in de gaten. Er zijn nog weleens dingen die wij gebruiken net die week goedkoper of in de aanbieding. Ook de Kruidvat folder spit ik altijd even door voor de speciale acties of aanbiedingen zoals bv. de scheermesjes.

Zo maak ik dan een boodschappenlijstje met waar, de dingen die wij gebruiken in de aanbieding zijn deze week. Dat vind ik makkelijk en hoef ik niet via een app te zoeken op het moment dat ik ergens sta.

 

 

 

You May Also Like

9 reacties

 1. Heel veel jaren deed ik al mijn boodschappen bij AH ,gewoon omdat het erg dichtbij was en dat was handig omdat wij geen auto hebben ,maar ohh wat duur was ik altijd uit .Sinds de verhuizing deed ik mijn boodschappen grotendeels bij C 1000 omdat ik de Lidl geen prettige winkel vond .Inmiddels is C1000 Jumbo geworden en ik doe een deel daar en een veel groter deel bij de Lidl.Nog vaak verbaas ik me hoeveel er in mijn boodschappen tas zit voor een klein bedrag als ik afreken bij Lidl. Ik heb geen vast budget voor boodschappen en wijk nog wel eens af van mijn lijstje maar ik merk het wel aan mijn rekening .Ook kijk ik best wel de reclame na ,gelukkig heb ik alle supermarkten drogisten en dergelijke op korte fiets afstand .En wat betreft het poezen eten van Lidl nou nee dat wil Mikki dus echt niet behalve de katten stickjes met lam ,die wil ze de hele dag wel eten !
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij halen ook de meeste boodschappen bij de lidl. Heerlijke winkel, jammer alleen van de verse broodjes. Toch iedere keer weer lekkere broodjes mee voor de kinderen en dan direct ook maar voor ons zelf. Wij zijn thuis aan het opknappen, en dan letten wij erg op de folder van de Karwei. Als de verf net weer met 40 procent korting is, halen we twee potten en iedere week zit er een kortingsbon in van 20 procent op een willekeurig artikel. Net weer 15 euro bespaard op isolatiemateriaal.

  Klust een stuk prettiger. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook wij komen nu meer dan een jaar bij de Lidl....en dat bevalt goed...ik hoef gelukkig niet zo op te letten wat ik in mijn karretje gooi....maar dat die ik wel als een soort sport tel ook altijd mijn uitgaven per maand op...gewoon omdat ik het leuk vind....een ding s zeker wij geven niet veel uit met zijn twee....en de hond eet ook Lidl brokken heerlijk vind ze ze....maar alleen die koffie ads van illy blijven een uitgaven iedere maand weer...naar tis ook zo lekker....liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Elisabeth, bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen dat je ook bij de Lidl boodschappen doet en ziet hoeveel er in je karretje ligt en dat je minder betaald dan ergens anders.
  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hè Ria bedankt voor je reactie. Fijn toch als je niet hoeft op te letten en dat je het toch automatisch doet.
  Tja en die koffie dat blijft toch altijd een kwestie van smaak

  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Anna Marie, leuk dat je langskomt en een reactie plaatst.
  Ook leuk om te lezen dat je bij de Lidl je boodschappen doet. Met drie kindjes kun zo toch goedkoper uit zijn en lekker eten. Tja en die die broodjes en warme croissants zijn erg verleidelijk. Dat weet ik maar al te goed.

  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. […] heb haar de link naar mijn website gegeven zodat ze kan lezen over mijn besparen op boodschappen.  Hoe ik op zoek ging naar een andere supermarkt en hoe doe ik mijn […]

  BeantwoordenVerwijderen
 8. […] Kijk op de verschillende apps waarover ik in deze post schreef: Op zoek naar een andere supermarkt […]

  BeantwoordenVerwijderen
 9. […] mijn post Hoe ik op zoek ging naar een andere supermarkt  of zoek via het zoekscherm op supermarkt of boodschappen, dan vind je meer posten en tips hoe ik […]

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.